FINDEAN KORKOHYVITYS

Findean korkohyvitys

Maksamme asiakkaan As Oy Kalliorinteestä ostamaan asuntoon kohdistuneesta asunto- tai sijoituslainasta Euriborkorkoon perustuen 0,75 %:n ylittävän osan 31.5.2025 saakka. Asuntolainasi tulee olla sidottu 12 kuukauden Euribor-viitekorkoon. Korkohyvitystä pidetään asiakkaan ja Findean välillä kokonaisuudessaan kauppahinnan palautuksena.

Miten maksu tapahtuu käytännössä?
Maksamme asuntolainasi euriborkorosta 0,75 %:n ylittävän osan joka kuukausi tilillesi. Findea saa lainasi maksuerien tiedot pankistasi, jonka perusteella korkohyvitys maksetaan ilmoittamallesi tilille kuukausittain aina lainanhoitopäivänä. Maksettava korkohyvitys jää asiakkaan käyttöön. Annamme korkohyvitykselle myös vakuutusosakeyhtiön (Tryg Garanti) takauksen, jolloin voit olla kaikissa tilanteissa varma, että korkohyvitys maksetaan sinulle sopimuksen mukaan.

Paljonko on rahallinen etu?
Korkohyvityksen määrä vaihtelee Euriborkorkoon perustuen. Mikäli lainasi euriborkorko on esimerkiksi 4,2 % ja asuntoon kohdistuva lainan määrä on 269.000 euroa, niin korkohyvitys lasketaan seuraavasti:
4,2 % – 0,75 % = 3,45 % = Maksettava korkohyvitysprosentti.
3,45 % x 269.000 EUR = 9.280,5 EUR vuodessa ja 773,4 EUR kuukaudessa sopimuskauden alussa. Sopimuskauden aikana 31.5.2025 mennessä korkohyvitystä kertyy asiakkaalle n. 12.374 EUR riippuen lainan lyhennyksistä ja pääoman muutoksista.

Korkohyvitys lasketaan Euriborkorkoon perustuen, jolloin muut lainanhoitokulut eivät vaikuta siihen. Tällaisia kuluja ovat mm. asiakaskohtainen pankin lainamarginaali, lainan perustamis- tai hoitokulut.

Miksi ja mitä hyötyä korkohyvityksestä on?
Asiakkaalle maksettava korkohyvitys on merkittävä kuukausittainen tulo, jolloin lainanhoitokulut pienenevät merkittävästi ja rahaa jää muuhun elämiseen. Talouden suunnittelu paranee ja koko asunnon hankintahinta tulee huomattavasti halvemmaksi. Korkohyvitys toimii kuten korkoturva, eli voit luottaa korkokattoon siinäkin tilanteessa, että korot nousevat sopimusaikana edelleen. Etusi vain paranee!

Minkälaisia sopimuksia asiassa tehdään Findean ja asiakkaan välillä?
Kauppakirjan liitteeksi tulee 1) sopimus, jossa on tarkat tiedot ja ehdot edellä kuvatun korkohyvityksen maksamiselle. Findea sitoutuu tällä sopimuksella vastaamaan ja maksamaan korkohyvityksen sovittuna aikana. Lisäksi kauppakirjan liitteeksi tulee Tryg Garantin antama 2) maksutakaus korkohyvityksen maksamiselle.

Mitä jos Findea ei maksaisi korkohyvitystä?
Mikäli sellainen epätodennäköinen tilanne syntyisi, että Findea ei voisi suoriutua maksuvelvoitteestaan, niin sitä varten annamme Tryg Garantin myöntämän maksutakauksen korkohyvitykselle. Saat kaikissa tilanteissa aina rahasi sopimuksen mukaan.