Findean korkohyvitys tai sisustusraha

Ostaessasi uuden kodin As Oy Kalliorinteestä, maksamme uuteen asuntoosi kohdistuvan asunto- tai sijoituslainan Euribor-koron 1,75 %:n ylittävän osan kahden vuoden ajan. Asuntolainasi tulee olla sidottu 12 kuukauden Euribor-viitekorkoon. Korkohyvitystä pidetään asiakkaan ja Findean välillä kokonaisuudessaan kauppahinnan palautuksena.

Etkö tarvitse lainaa asuntosi hankintaan, tai et muuten näe korkohyvitykselle tarvetta. Voit korkohyvityksen sijaan hyödyntää tarjoamamme sisustusrahan 5 000 euroa, jolla olet vapaa sisustamaan asuntoasi haluamasi mukaan.

Miten korkohyvityksen maksu tapahtuu käytännössä?

Findea saa lainasi maksuerien tiedot pankistasi, jonka perusteella korkohyvitys maksetaan ilmoittamallesi tilille kuukausittain aina lainanhoitopäivänä. Maksettava korkohyvitys jää asiakkaan käyttöön.

 

Paljonko on korkohyvityksen rahallinen etu?

Korkohyvityksen määrä vaihtelee Euribor-viitekorkoon perustuen. Jos lainasi Euribor on esimerkiksi 3,7 % ja asuntoon kohdistuva lainan määrä on 269.000 euroa, niin korkohyvitys lasketaan seuraavasti:

3,7 % – 1,75 % = 1,95 % = Maksettava korkohyvitysprosentti.

1,95 % x 269.000 EUR = 5245,50 EUR vuodessa ja 437,13 EUR kuukaudessa sopimuskauden alussa. Sopimuskauden aikana 31.5.2026 tai 30.6.2026 mennessä korkohyvitystä kertyy asiakkaalle n. 10 000 EUR riippuen lainan lyhennyksistä ja pääoman muutoksista.

Korkohyvitys lasketaan Euribor-korkoon perustuen, jolloin muut lainanhoitokulut eivät vaikuta siihen. Tällaisia kuluja ovat mm. asiakaskohtainen pankin lainamarginaali, lainan perustamis- tai hoitokulut.

 

Miksi ja mitä hyötyä korkohyvityksestä on?

Asiakkaalle maksettava korkohyvitys helpottaa merkittävästi kuukauden todellisia lainanhoitokustannuksia, jolloin lainanhoitokulut pienenevät merkittävästi ja rahaa jää muuhun elämiseen. Talouden suunnittelu paranee ja koko asunnon hankintahinta tulee huomattavasti halvemmaksi. Korkohyvitys toimii kuten korkoturva, eli voit luottaa korkokattoon siinäkin tilanteessa, jos korot nousevat sopimusaikana. Etusi vain paranee!

 

Mitä hyödyn sisustusrahasta?

Mikäli et tarvitse lainaa asuntosi hankintaan, tai et koe korkohyvitystä jostain syystä hyödylliseksi voit valita sisustusrahan korkohyvityksen sijaan. Saat sisustaa asuntoasi haluamallasi tavalla esimerkiksi hankkimalla huonekaluja, maalamalla tehosteseiniä tai muuttamalla kiintokalusteiden ovia tai kahvoja. Maksamme sisustamisesta aiheutuvat kustannukset 5 000 euroon asti.

Autamme mielellämme hyvien yhteistyökumppaneiden löytymisessä ja voit hyödyntää valmiita verkostojamme sisustamisessa!

× Kuinka voimme auttaa?