Vuokravahti

vuokravahti

Tilaa tiedot uusista kohteista sähköpostiisi. Vuokravahti on voimassa noin kolme kuukautta.

Kodin huolto-ohjeet

Ohjeita asukkaille

Vuokra-asunto on asukkaan koti ja siitä tulee huolehtia kuin omistusasunnosta. Kun asukas muuttaa asuntoon, tehdään vuokranantajan kanssa alkutarkastus ja poismuuton yhteydessä asunnon lopputarkastus.

Mitä vuokralaisen tulee huolehtia vuokrakodissaan, jotta se säilyy viihtyisänä ja hyvässä kunnossa?

ILMANVAIHTO JA LÄMMITYS

Findean vuokrakodeissa on koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä, joka takaa hyvän ja raikkaan sisäilman. Kiinteistöhuolto huolehtii kaksi kertaa vuodessa ilmanvaihtokoneiden puhdistukset ja huollot. Asukas ei saa itse mennä säätämään tulo- ja poistoilmaventtiileitä eikä ilmanvaihtokoneen asetuksia.

Huoneistojen lämmitysmuoto on pääsääntöisesti vesikiertoinen lattialämmitys. Asuntojen huonetilojen seinissä on termostaatit, joiden avulla lämmitystä voidaan säätää. Terveellinen huonelämpötila on +20 – 22 C

SIIVOUS

Säännöllinen siivous tuo vuokrakotiin viihtyisyyttä ja helpottaa poismuuton yhteydessä tapahtuvaa loppusiivousta.

  • Lattia

Laminaattilattiat puhdistetaan imuroimalla ja pyyhkimällä nihkeällä liinalla.

  • Seinät

Seinäpintojen puhdistamisessa käytetään mietoja pesuaineita ja nihkeää pesua. Tahrat kannattaa pyyhkiä heti tuoreeltaan.

  • Ikkunat

Ikkunoiden pesu kuuluu myös vuokralaisen velvollisuuksiin. Ikkunat on hyvä pestä pari kertaa vuodessa tai tarvittaessa useammin.

  • Pesutilat

Pesuhuoneen ja wc:n puhdistus on tehtävä säännöllisesti / viikottain. Sauna pestään käytön mukaan, mutta vähintään kerran tai pari vuodessa.

  • Liesi ja uuni

Puhdista liesi ja uuni heti käytön jälkeen. Tahrat lähtevät tuoreeltaan helposti. Käytä pinttyneisiin tahroihin lieden ja uudin puhdistamiseen soveltuvia välineitä ja pesuaineita.

  • Liesituuletin

Rasvasuodattimen puhdistus on syytä tehdä tarpeeksi usein, mutta vähintään kolmen kuukauden välein. Suodattimen voi pestä myös astianpesukoneessa jos liesituulettimen ohjekirjassa on tästä maininta. Lisäksi liesituulettimen sisäosat ja pinnat tulee samalla puhdistaa rasvasta ja liasta.

  • Jääkaappi ja pakastin

Säännöllisyys on näidenkin puhdistamisessa tärkeää. Jääkaapin pintoja kannattaa pyyhkiä viikoittain ja perusteellinen sulatus on hyvä tehdä pari kertaa vuodessa. Pakastin pitää sulattaa heti kun sisäpintaan kertyy huurretta. Näin vältytään runsailta sulamisvesiltä. Pakastin pitää sulattaa valvotusti. Sulamisvettä ei saa päästä valumaan lattialle.  Vuokralainen on vastuussa ja korvausvelvollinen mahdollisen sulamisveden aiheuttaman kosteusvahingon syntymisestä.

VIEMÄRIT

Viemärit kuljettavat ainoastaan jätevesiä. Niiden kautta ei hävitetä kiinteitä jätteitä tai roskia, sillä viemärit tukkeutuvat niistä.

Viemäreihin ja wc – pönttöön ei saa koskaan kaataa nestemäisiä rasvoja, esim. kinkun paistorasvaa, kissan hiekkaa tms. Kovettuva rasva voi aiheuttaa vakavia vahinkoja viemärijärjestelmissä.

Pesuhuoneiden lattiakaivot tulee puhdistaa liasta ja hiuksista säännöllisesti. On suositeltavaa käyttää puhdistuksen yhteydessä suojakäsineitä. Asukas voi halutessaan hankkia lattiakaivoon suodattimen, joka kerää liat. Se vaihdetaan säännöllisin väliajoin.

KOTIELÄIMET

Findean vuokrakodeissa on tapauskohtaisesti sallittu lemmikkieläimet ja lemmikin pitämiseen asunnossa pitää olla aina vuokranantajan lupa. Vuokralaisen tulee aina olla yhteydessä vuokranantajaan suunniteltaessa eläimen hankintaa. Vuokralainen on vastuussa kaikista kotieläinten mahdollisesti aiheuttamista vahingoista ja jäljistä. Lemmikkieläimen ulkoiluttaminen asuntoyhtiön pihamaalla ei ole suotavaa ja omistajan velvollisuus on siivota lemmikkinsä jätökset piha-alueelta.